Кои сме ние?

Фирма „Икон” ЕООД е създадена през 1999г. с основна дейност доставка на интернет, продажба и сервиз на компютърна техника. В началото фирмата оперира единствено на територията на България. След влизането на България в Европейския съюз и отворилите се пред нас възможности ние добавихме и развихме нови дейности към нашето портфолио. Към настоящия момент „Икон” ООД осигурява услуги на територията на част от страните Евро членки, като плановете ни са до 2027 да предоставяме услуги в цяла Европа.

"Икон подхожда индивидуално към всеки един клиент, съобразно нуждите и спецификата на неговия бизнес. Целта ни обаче винаги е една и съща - да доставяме качествени високотехнологични решения, които улесняват и подпомагат дейността на нашите клиенти, и помагат за развитието на техния бизнес."

Партньори

2n През 2015 година „ИКОН“ ЕООД изгради успешно партньорство с “2N Telecommunications”. Нашите чешки партньори ни избраха за техен официален представител за България, поради високите резултати постигнати от компанията.
mobile eye От 2018 година фирмата е партньор на Годрайв България. Гудрайв Глобал България ЕООД е официален представител за продуктите на Мобилай за България. Мобилай е водещ доставчик на софтуер в оборудването на автомобилите с интелигентни системи за подпомагане на водачите на МПС, системи за предупреждение и избягване на пътно транспортни произшествия и технологии за автономно шофиране
Teltonika От 2007г. фирмата е представител за България на мултинационалната R&D компания Teltonika, производител на 3G USB модеми, TM модеми, GPS модули
MSAB Шведската компания MSAB е водещ доставчик на мобилни криминалистични решения и работи в областта на мобилната криминалистика повече от 20 години. Предлага цялостно решение за извличане на данни от мобилни телефони, GPS устройства, дронове и други мобилни устройства, пакет за ефективни анализи на мобилни криминалистични данни и решение за централно управление на мобилната криминалистика. Екипът от професионалисти на фирмата помага на клиентите с изграждане на цялостна стратегия за внедряване на мобилна криминалистика.
MSAB има клиенти в повече от 140 страни по света.